Obalovaná ryba se sladkokyselou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800gramůKapr obecný
- 3lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceOlej olivový
- Omáčka
- 1lžíceCukr třtinový
- 3lžíceOcet jablečný
- 1,5hrnkyVoda pitná
- 3kusyRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 200gramůŠalotka
- 2kusyKafirové listy
- Těstíčko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
27 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rybu důkladně omyjeme, osušíme a z obou stran i zevnitř potřeme solí smíchanou s pepřem. Necháme cca 15 min odstát.
- 2Česnek oloupeme a rozmačkáme. Z voňatky odřízneme spodní bílou část a pokrájíme ji na tenké plátky. Laos, zázvor i kurkumu oloupeme a rozkrájíme. Vše vložíme do mixéru nebo hmoždíře, přidáme makadamové oříšky, rozdrtíme. Vzniklou hmotu dáme do mísy, přidáme hnědý cukr, jablečný ocet a přilijeme vodu. Nakonec vmícháme nasekané limetkové listy.
- 3Maso zaprášíme kukuřičným škrobem a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách cca 8 - 9 min. Necháme okapat na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.
- 4Většinu oleje slijeme, zbytek smícháme s připravenou omáčkou a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, povaříme 3 - 4 min. Přidáme na dílky nakrájená oloupaná rajčata, nadrobno rozsekanou šalotku, po minutě ještě nakrájenou jarní cibulku a poekanou chilli papričku bez semínek.
- 5Rybu přelijeme omáčkou, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.