Obarovica
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPepř černý celý
- 50gramůJečné kroupy
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusVepřová hlava
- 1kusVepřový jazyk
- 1lžíceSůl
- 1kusPetržel - nať
- 10dekagramůVepřové srdce
- 10dekagramůJátra vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody dáme vařit pečlivě očištěnou hlavu, jazyk, srdce a přidáme asi 1 lžíci soli. Dále přidáme rozpůlenou oloupanou cibuli, 2 stroužky česneku a asi 5-10 kuliček pepře.
- 2Necháme vařit a asi po 45 minutách vložíme játra a vaříme vše do změknutí.
- 3Kroupy uvaříme zvlášť.
- 4Vývar procedíme a přidáme kroupy, na kousky nakrájené maso a droby, dochutíme solí.
- 5Do talířů dáme asi lžičku nasekané petržele či pažitky a zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.