Oblíbený bramborový salát
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyBrambory
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 4kusyVejce slepičí
- 350gramůŠunkový salám
- 4kusyOkurky sterilované
- 2kusyCibule
- 100gramůHrášek mražený
- 200gramůMajonéza
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 2lžíceJogurt bílý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
14 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V jednom hrnci uvaříme omyté brambory ve slupce doměkka, ale neměly by se převařit. Měly by být přibližně stejné velikosti, vaříme je přibližně 20 minut. V druhém hrnci si uvaříme doměkka dobře omytou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Vaříme ji přibližně 15-20 minut.
- 2Vajíčka uvaříme natvrdo, vaříme je 9 minut. Uvařenou zeleninu, vejce a brambory po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přibližně 1x1cm velké. Vše dáme do velké mísy. Ještě na kostičky nakrájíme šunkový salám a sterilované sladkokyselé okurky, očištěné cibule pokrájíme nadrobno a přidáme vše k zelenině do mísy.
- 3V rendlíku přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek a vaříme jen krátce, scezený a vychladlý dáme do mísy.
- 4V misce vymícháme majonézu Hellmanns se smetanovým jogurtem. Všechny pokrájené ingredience v míse promícháme, ochutíme je solí, pepřem a hořčicí. Pak přidáme majonézu s jogurtem a znovu vše promícháme, případně dochutíme solí a citrónovou šťávou. Salát necháme v chladu odležet minimálně 2 hodiny, pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.