Obložená masová mísa
100 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí maso vařené
- 120gramůJehněčí maso
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůHroznové víno
- 12kusůŠalotka
- 60gramůHrozinky
- 2kusyPomeranče
- 30gramůMáta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 60gramůMandle loupané
- 250gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 1kusSalát hlávkový
- 120gramůŠunka dušená
- 20kusůOlivy černé
- 8kusůZavináče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3062 kcal
Bílkoviny
173 g
Tuky
184 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
27 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Listy salátu rozložíme na velkou oválnou mísu. Na tři místa na míse upravíme uvařené kuřecí maso. Zavináče, uvařená vejce, šunku, rostbíf a pečené hovězí a jehněčí upravíme na mísu mezi kuřecím masem v paprscích vycházejících ze středu.
- 2Zbývající místa mezi paprsky vyplníme hráškem, kuličkami hroznového vína, olivami, šalotkami, mandlemi a rozinkami.
- 3Z pomerančů ostrouháme kůru a posypeme jí celou mísu. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Obloženou mísu dotvoříme oranžovými plátky pomerančů a zelenými snítkami máty. Obloženou mísu podáváme s čerstvým křupavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.