Obložené žemle s dušenými houbami
40 min.
Ingredience
- 100gramůHouby sušené
- 4decilitryVoda pitná
- 4kusyCibule
- 3kusyČesnek
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůSalát listový Dubáček
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePažitka
- 4kusyŽemle tuková
- 2kusyRajčata
- 1,5lžíceMáslo bylinkové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
65 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Směs promytých sušených hub namočíme do vlažné vody na 30 minut. Pak houby scedíme a necháme okapat.
- 2Očistíme jarní cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme nadrobno. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky. Listy salátu Dubáček důkladně omyjeme a vysušíme.
- 3V pánvi na 1 lžíci rozpáleného másla osmažíme anglickou slaninu, pak ji vyjmeme a odložíme do misky. Na tom samém omastku zpěníme jarní cibulku s česnekem, přidáme houby, osolíme, ochutíme pepřem, kmínem a dusíme do doby, až se z nich odpaří všechna voda (10 minut). Pak na ně přilijeme smetanu a za častého promíchání je vaříme asi 5 minut. Do doby, až začnou houstnout.
- 4Pánev s houbami odstavíme z plotny, přimícháme omytou, drobně pokrájenou pažitku.
- 5Nahřáté teplé velké žemle rozkrojíme, vnitřek vydlabeme, žemle potřeme bylinkovým máslem, do každé vložíme 1 list salátu, pak je naplníme dušenými houbami, položíme 2 kolečka rajčete, list salátu, zakryjeme druhou vydlabanou polovinou žemle a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.