Obložené žemle s dušenými houbami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
65 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs promytých sušených hub namočíme do vlažné vody na 30 minut. Pak houby scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Očistíme jarní cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme nadrobno. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky. Listy salátu Dubáček důkladně omyjeme a vysušíme.
  • 3
    V pánvi na 1 lžíci rozpáleného másla osmažíme anglickou slaninu, pak ji vyjmeme a odložíme do misky. Na tom samém omastku zpěníme jarní cibulku s česnekem, přidáme houby, osolíme, ochutíme pepřem, kmínem a dusíme do doby, až se z nich odpaří všechna voda (10 minut). Pak na ně přilijeme smetanu a za častého promíchání je vaříme asi 5 minut. Do doby, až začnou houstnout.
  • 4
    Pánev s houbami odstavíme z plotny, přimícháme omytou, drobně pokrájenou pažitku.
  • 5
    Nahřáté teplé velké žemle rozkrojíme, vnitřek vydlabeme, žemle potřeme bylinkovým máslem, do každé vložíme 1 list salátu, pak je naplníme dušenými houbami, položíme 2 kolečka rajčete, list salátu, zakryjeme druhou vydlabanou polovinou žemle a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.