Oháňková polévka
125 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí oháňka
- 3litryVoda pitná
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůKečup
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 70gramůMáslo čerstvé
- 3decilitryVíno portské
- 60mililitrůMartell cognac
- 5gramůNové koření celé
- 5gramůPepř černý celý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 2kusyCitrony
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
325 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí oháňku rozřízneme na menší kousky. Důkladně očistíme, omyjeme a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme 2 l vody, vložíme oloupanou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, hrnec uzavřeme a vaříme 60 minut. Poté opatrně sundáme poklici, přilijeme vodu a přidáme mraženou zeleninu, nové koření, celý pepř a vaříme 15 minut.
- 2Očištěné, důkladně omyté a nakrájené žampiony osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Dochutíme je solí, pepřem a kmínem. Osmažené houby dáme do vařící se polévky, dobře promícháme a povaříme ještě 10 minut. Nakonec polévku dochutíme kečupem, vínem, koňakem podle potřeby ještě solí, pepřem. Povaříme 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku.
- 3Z polévky vybereme oháňky, obereme z nich maso, které vrátíme zpátky do polévky a zamícháme. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme. Ke každé porci polévky přidáme kousek citrónu na dochucení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.