Okoun na grilu

30 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Měkké brambory scedíme, necháme vychladnout. Studené nakrájíme na silná kolečka, necháme je nadále ve slupce. Grilovací rošt potřeme olejem, gril nahřejeme na vysokou teplotu. Vezmeme filety okouna, potřeme je po obou stranách prolisovaným česnekem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a naskládáme do středu roštu. Po okrajích naskládáme připravená kolečka brambor, která na grilu osolíme a spolu z každé strany pečeme přibližně 15 minut. Po dobu pečení ryby i brambory otáčíme.
  • 2
    Upečené ryby porcujeme na talíře, přidáme brambory a filety, zalijeme zálivkou a posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem.
  • 3
    Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou bílky metličkou rozšleháme do pěny, přidáme med, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, přimícháme chilli a rozmícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.