Okoun na grilu
30 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 1kilogramOkoun - filety
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůPórek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- Dresink
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyMed včelí
- 1kusChilli paprička
- 4lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Měkké brambory scedíme, necháme vychladnout. Studené nakrájíme na silná kolečka, necháme je nadále ve slupce. Grilovací rošt potřeme olejem, gril nahřejeme na vysokou teplotu. Vezmeme filety okouna, potřeme je po obou stranách prolisovaným česnekem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a naskládáme do středu roštu. Po okrajích naskládáme připravená kolečka brambor, která na grilu osolíme a spolu z každé strany pečeme přibližně 15 minut. Po dobu pečení ryby i brambory otáčíme.
- 2Upečené ryby porcujeme na talíře, přidáme brambory a filety, zalijeme zálivkou a posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem.
- 3Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou bílky metličkou rozšleháme do pěny, přidáme med, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, přimícháme chilli a rozmícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.