Okoun na pánvi

28 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
68589 kcal
Bílkoviny
15919 g
Tuky
265 g
Sacharidy
611 g
Vláknina
866 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chilli omáčka: Do uzavírací nádoby /sklenka s víčkem / dáme pomerančovou šťávu, med, olej, worcesterskou omáčku, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, sklenici zavíčkujeme, vše dobře rozkvedláme a necháme zatím ve sklenici.
  • 2
    Česnek oloupeme, prolisujeme, utřeme se solí, pepřem a natřeme na porce nakrájených filetů okouna, které naskládáme na olejem pokapaný plech. Na každý plátek okouna položíme kousek másla.
  • 3
    Připravené krajíce veky naskládáme k okounovi na plech, pokapeme je olejem, posypeme oreganem a naplněný plech vložíme do nahřáté trouby přibližně na 6-8 minut péct.
  • 4
    Upečené filety vyndáme z trouby a hned porcujeme na talíře, polijeme je chilli omáčkou, přidáme krajíce pečené veky a nosíme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.