Okoun na pánvi
28 min.
Ingredience
- 500kilogramůOkoun - filety
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 8krajícůVeka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 10gramůOregano sušené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Chilli omáčka
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 3lžíceMed včelí
- 2lžičkyOmáčka pikantní worcesterová
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68589 kcal
Bílkoviny
15919 g
Tuky
265 g
Sacharidy
611 g
Vláknina
866 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Chilli omáčka: Do uzavírací nádoby /sklenka s víčkem / dáme pomerančovou šťávu, med, olej, worcesterskou omáčku, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, sklenici zavíčkujeme, vše dobře rozkvedláme a necháme zatím ve sklenici.
- 2Česnek oloupeme, prolisujeme, utřeme se solí, pepřem a natřeme na porce nakrájených filetů okouna, které naskládáme na olejem pokapaný plech. Na každý plátek okouna položíme kousek másla.
- 3Připravené krajíce veky naskládáme k okounovi na plech, pokapeme je olejem, posypeme oreganem a naplněný plech vložíme do nahřáté trouby přibližně na 6-8 minut péct.
- 4Upečené filety vyndáme z trouby a hned porcujeme na talíře, polijeme je chilli omáčkou, přidáme krajíce pečené veky a nosíme na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.