Okoun na roštu

50 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
30 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
928 mg
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Vnitřek okounů vyložíme natrhanou petrželkou, estragoenm a koprem.
  • 2
    Maso potřeme olejem a na roštu je pomalu opékáme po obou stranách.
  • 3
    Podáváme s plátky citronu a máslem utřeným s hořčicí.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.