Okoun na rozmarýnu
35 min.
Ingredience
- 500gramůOkoun - filety
- 200gramůRajčata
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůChléb toastový
- 20mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Petrželku a rozmarýn omyjeme a odděleně nasekáme. Z chleba odkrojíme kůrky a střídu rozmixujeme. Dáme ji do hlubokého talíře s rozmarýnem. V pánvi rozehřejeme máslo, asi polovinu ho přemístíme do hlubokého talíře a ve směsi obalíme plátky rybího masa. Osmažíme je na zbývajícím másle v pánvi a děrovanou kuchyňskou lopatkou je obracíme.
- 2Ve vařící vodě spaříme 30 vteřin rajčata, scedíme je a vychladíme ve vodě s ledem. Znovu je scedíme, oloupeme, odstraníme semínka, pokrájíme je na kolečka, chviličku je smažíme na oleji a osolíme je a opepříme. Plátky rybího masa rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je petrželkou a ozdobíme pokrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.