Okoun s bílými hřiby
31 min.
Ingredience
- 400gramůOkoun - filety
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na ozdobu a dochucení
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 1kusCitrony
- Restované hříbky
- 150gramůHříbky čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné filety okouna osušíme, z každé strany je osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem.
- 2Očištěné a omyté bílé hříbky pokrájíme na plátky. Z omytých snítek petrželky a rozmarýnu setřepeme vodu, petrželku drobně pokrájíme a snítky rozmarýnu necháme v celku. Očistíme 2 stroužky česneku. Omytý a osušený citrón rozkrájíme na čtvrtky.
- 3V pánvi si rozehřejeme olej, dáme do něj rozkrojené stroužky česneku a krátce je orestujeme. Pak je vyjmeme, do rozpáleného oleje dáme pokrájené hříbky a krátce, asi 4-5 minut je restujeme. Ochutíme je solí, pepřem, pak je z pánve vyjmeme.
- 4K oleji přidáme máslo a jakmile se rozehřeje, vložíme na omastek filety okouna kůží vespod. Přidáme k nim 2 snítky rozmarýnu, filety restujeme 4 minuty, pak je obrátíme a restujeme další 3-4 minuty.
- 5Hotové filety okouna dáme na talíře, posypeme je petrželkou, obložíme usmaženými hříbky, na které položíme 2 čerstvé snítky rozmarýnu. Filety okouna ozdobíme čtvrtkami citrónu a hned servírujeme.
- 8
- 9.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.