Okoun s piniovými ořechy
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 75gramůHrozinky
- 180mililitrůVíno bílé
- 1kilogramOkoun - filety
- 125mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 5lžicMed včelí
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1hrstMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůOříšky piniové
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Na 4 proužky nařežeme každý filet a poprášíme moukou.
- 2V pánvi rozpálíme polovinu oleje a z obou stran osmahneme osolené filety. Dáme je na mísu a opepříme.
- 3Přilijeme do pánve zbylý olej a kolečka cibule smažíme 8 minut, dokud nezměknou a nezezlátnou.
- 4Posypeme filety cibulí, sultánkami a piniovými semínky.
- 5Zylé suroviny smícháme a nalijeme na filety.
- 6Necháme marinovat, dokud nevychladnou, poté zakryjeme a dáme do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.