Okoun se žampiony
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 200gramůSýr smetanový 65%
- 5mililitrůSmetana sladká 12%
- 3mililitryPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 800gramůOkoun - filety
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kilogramŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli společně s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Žampiony řádně očistíme, nakrájíme na plátky a zalijeme polovinou citronové šťávy. Troubu předehřejeme na 220°C.
- 2Cibuli osmahneme na části másla, až zesklovatí. Dále přidáme houby a celou směs podusíme 3 minuty. K houbám následně přidáme na jemno nasekanou petrželku, společně se sýrem a smetanou.
- 3Osolíme, opepříme a dochutíme troškou citronové šťávy. Směs zahustíme žloutkem. Rybí filety opláchneme, posypeme solí a pepřem.
- 4Pečící plech vymažeme zbylým máslem, poskládáme filety a zalijeme je žampionovou směsí. Pečeme v troubě při teplotě 220°C přibližně 10 minut. Po vypnutí trouby necháme rybu 5 minut odležet. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.