Okoun se žampiony

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli společně s česnekem oloupeme, nadrobno pokrájíme. Žampiony řádně očistíme, nakrájíme na plátky a zalijeme polovinou citronové šťávy. Troubu předehřejeme na 220°C.
  • 2
    Cibuli osmahneme na části másla, až zesklovatí. Dále přidáme houby a celou směs podusíme 3 minuty. K houbám následně přidáme na jemno nasekanou petrželku, společně se sýrem a smetanou.
  • 3
    Osolíme, opepříme a dochutíme troškou citronové šťávy. Směs zahustíme žloutkem. Rybí filety opláchneme, posypeme solí a pepřem.
  • 4
    Pečící plech vymažeme zbylým máslem, poskládáme filety a zalijeme je žampionovou směsí. Pečeme v troubě při teplotě 220°C přibližně 10 minut. Po vypnutí trouby necháme rybu 5 minut odležet. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.