Okoun zapečený se sýrem

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáček vymažeme máslem, porce okouna osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do pekáčku. Zasypeme strouhaným sýrem, opraženou strouhankou, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
  • 2
    Rybu vyjmeme, vývar zahustíme jíškou, povaříme 5 minut a mimo oheň vmícháme žloutky. Ještě podle chuti dosolíme a dopepříme.
  • 3
    Porce okouna upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.