Okoun zapečený se sýrem
55 min.
Ingredience
- 800gramůOkoun - filety
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 500mililitrůVývar rybí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15gramůJíška světlá
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůRýže dušená
- 100gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pekáček vymažeme máslem, porce okouna osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do pekáčku. Zasypeme strouhaným sýrem, opraženou strouhankou, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
- 2Rybu vyjmeme, vývar zahustíme jíškou, povaříme 5 minut a mimo oheň vmícháme žloutky. Ještě podle chuti dosolíme a dopepříme.
- 3Porce okouna upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.