Okouník mořský na paprikách
40 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 500gramůPaprika červená
- 250gramůPaprika žlutá
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 750gramůOkouník mořský
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm kostičky slaniny. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Vmícháme nasekaný česnek, očištěné, na nudličky pokrájené papriky a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Zeleninu dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut. Nakonec vmícháme rozkrájená rajčata.
- 2Porce ryby omyjeme, osušíme, okořeníme a položíme na zeleninu. Vše dusíme pod pokličkou ještě 10 minut.
- 3Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.