Okouník mořský s houbovou strouhankou a bramborovou kaší
60 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 300gramůMrkev kořen
- 3kusyCibulka jarní
- 1,2litryVoda pitná
- 750gramůOkouník mořský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžičkySůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyRajčata
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceKerblík
- 0,5lžičkaMajoránka
- 2kusyŽemle tuková
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory s mrkví a zelenou cibulku. Brambory i mrkev nakrájíme na malé kousky, společně je uvaříme do měkka v 1,2 litru vody se lžičkou soli. Vaříme 15 - 20 minut. Potom zeleninu scedíme.
- 2Mezitím filety z okouníka mořského omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme mořskou solí a čerstvě pomletým černým pepřem. Rajčata omyjeme a nakrájíme, tvrdý sýr nastrouháme.
- 3Očistíme a omyjeme hříbky, osušené velmi drobně pokrájíme. Omyjeme kerblík a čerstvou majoránku. Starší veku nebo žemle rozmixujeme na hrubou strouhanku.
- 4V pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, na kterém zprudka jednu minutu restujeme hříbky. Vložíme je do mísy se strouhankou, přidáme 0,5 lžičky soli, 0,5 lžičky bílého pepře, kerblík, žloutky a pomocí prstů promícháme drobenku. Do pánve přidáme 2 lžíce oleje, jarní cibulku osmažíme do zlatova.
- 5V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje se lžící másla, filety zprudka orestujeme z každé strany po minutě, následně je přemístíme na plech, vyložený pečicím papírem. Na každou porci vložíme houbovou strouhanku, plátek rajčete a lžičku sýra.
- 6Filety dáme do předehřáté trouby zapéct při 225°C přibližně na 8 - 10 minut.
- 7Mezitím uvařené brambory s mrkví a šlehačkou ušleháme na kaši.
- 8Na talíře rozdělíme bramborovou kaši, kterou ozdobíme cibulku, přidáme porci ryby, dozdobíme zbylými plátky rajčat a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.