Okouník s lilkem a rajčaty

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
52 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté rybí filety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Omytý lilek nakrájíme na plátky.
  • 2
    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a podusíme 10 minut.
  • 3
    Rozšleháme žloutky, smetanu a pepř. Ve směsi namočíme plátky lilků a postupně je smažíme na 40g rozehřátého másla. Potom rozehřejeme zbylé máslo a opékáme na něm 10 minut porce okouníka.
  • 4
    Filety upravíme na talíře a obložíme osmaženými lilky a rajčaty. Ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.