Okouník s lilkem a rajčaty
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůOkouník mořský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusLilek
- 3kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno červené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
52 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté rybí filety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Omytý lilek nakrájíme na plátky.
- 2Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a podusíme 10 minut.
- 3Rozšleháme žloutky, smetanu a pepř. Ve směsi namočíme plátky lilků a postupně je smažíme na 40g rozehřátého másla. Potom rozehřejeme zbylé máslo a opékáme na něm 10 minut porce okouníka.
- 4Filety upravíme na talíře a obložíme osmaženými lilky a rajčaty. Ozdobíme lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.