Okouník v kapustě se smetanou
35 min.
Ingredience
- 0,5kilogramKapusta hlávková
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 350gramůOkouník mořský
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžíceOlej olivový
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1hrstPažitka
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kapustu omyjeme a nakrájíme na krátké nudličky. Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nakrájíme.
- 2Filet z okouníka omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme chilli kořením, opepříme a osolíme.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem. Pak do pánve přidáme nakrájenou kapustu, přilijeme vývar, podle chuti přidáme muškátový oříšek, opepříme a osolíme,promícháme a necháme pod pokličkou přejít varem.
- 4Kousky ryby vložíme na kapustu do pánve a necháme pod pokličkou 5 minut vařit. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.
- 5V míse smícháme zakysanou smetanu s nakrájenou pažitkou a přimícháme ji do kapusty v pánvi. Kapustu ještě jednou dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, důkladně promícháme a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k ní kousky ryby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.