Okouník ve smetanové omáčce

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na plátky, šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, z papriky vykrojíme semena, opláchneme a nakrájíme ji na proužky. Petrželovou nať a tymián nasekáme najemno.
  • 2
    Filety z okouníka nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Rybu zakapeme citronovou šťávou, přidáme cibuli, bobkový list, celý pepř a přelijeme vodou, aby byla ryba ponořená (množství vody závisí od velikosti pekáče). Pekáč přiklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C pečeme zhruba 10 minut.
  • 3
    V mezičase na másle zpěníme houby se šalotkou, paprikou a česnekem. Přilijeme vodu a za častého míchání dusíme zhruba 5 minut. Poté do omáčky zašleháme mouku a mléko a vaříme za stálého míchání, až omáčka zhoustne.
  • 4
    Rybu vyjmeme z pekáče, výpek scedíme a odložíme. Rybu držíme na teple.
  • 5
    K houbám přimícháme bylinky, protlak, sůl, pepř a výpek z ryby. Omáčku zamícháme a na mírném plameni vaříme asi 4 minuty.
  • 6
    Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 7
    Okapané těstoviny vložíme do servírovací mísy, poklademe rybou, přelijeme omáčkou, zdobíme kysanou smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.