Okra s rajčaty a koriandrem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůOkra - Ibišek jedlý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 60mililitrůOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Seřízneme tvrdou vnější část špičaté horní strany okry tak, abychom nepoškodili vnitřek.
- 2Nakrájíme omytou a osušenou okurku na kousky.
- 3V jedné vrstvě rozložíme na talíř a octem pokapeme.
- 4Necháme uležet 20 minut.
- 5Přidáme cukr, rajčata, sůl, bobkový list, pepř a koriandr. Promícháme a 35 minut dusíme.
- 6Okru prohrábneme, vyjmeme bobkový list a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.