Okra zapečená s paprikami
32 min.
Ingredience
- 300gramůOkra - Ibišek jedlý
- 300gramůPaprika červená
- 200gramůPassata (drcená rajčata)
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůBazalka
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůStrouhanka
- 35gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Okru a papriky omyjeme, okru ponecháme vcelku, pouze odřízneme konce, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší proužky. Česnek prolisujeme, bazalku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme okru, papriky a krátce orestujeme. Přendáme i s olejem do pekáčku, passatu smícháme s česnekem, bazalkou, solí, pepřem a naneseme na zeleninu v pekáčku. Posypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.