Okurkové gazpacho
30 min.
Ingredience
- 100gramůOkurka salátová
- 50gramůAvokádo
- 50gramůPaprika zelená
- 40gramůŠalotka
- 30gramůSalát římský
- 40mililitrůVodka
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 3plátkyChléb toastový
- 1špetkaSůl
- 380mililitrůVoda pitná
- 4gramyPažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Do směsi přidáme natrhaný salát, vodku, citrónovou šťávu, olej, česnek a koriandr. Přidáme nadrobený chleba a necháme 4 minuty odležet.
- 3Poté vše rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme, opepříme a naředíme 380 ml vody.
- 4Polévku necháme dobře vychladit.
- 5Servírujeme posypané sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.