Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
40 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 300gramůŽervé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 1kilogramBrambory
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku.
- 2Připravíme si okurkový česnekový krém. Pokrájíme okurky, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Připravené půlky nastrouháme, osolíme a 10 minut necháme stát, aby pustily vodu.
- 3V misce rozmícháme žervé a přidáme prolisovaný česnek.
- 4Z okurek slijeme přebytečnou vodu a s olejem vmícháme do žervé. Směs vyšleháme, opepříme a osolíme.
- 5Okurkový krém vychladíme.
- 6Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lbfyrfagrive
út 20. 5. 2014
vynikající
Anonymní uživatel
st 30. 3. 2016
Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
Protože máme raději brambory pečené než vařené, upekla jsem je potřené olejem v remosce. Do krému jsem přidala kopr a ubrala trochu česneku, aby se zítra kolegové v práci ode mne neodvraceli 😁 Krém tím hodně připomínal tzaztiki 😍 Klidně by místo žervé mohl být jemný tvaroh nebo řecký jogurt.
Výbornou lehkou večeři jsme měli, palec nahoru 🙂