Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku

40 min.
Evropa
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku.
  • 2
    Připravíme si okurkový česnekový krém. Pokrájíme okurky, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Připravené půlky nastrouháme, osolíme a 10 minut necháme stát, aby pustily vodu.
  • 3
    V misce rozmícháme žervé a přidáme prolisovaný česnek.
  • 4
    Z okurek slijeme přebytečnou vodu a s olejem vmícháme do žervé. Směs vyšleháme, opepříme a osolíme.
  • 5
    Okurkový krém vychladíme.
  • 6
    Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lbfyrfagrive
út 20. 5. 2014
vynikající
Anonymní uživatel
st 30. 3. 2016
Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
Protože máme raději brambory pečené než vařené, upekla jsem je potřené olejem v remosce. Do krému jsem přidala kopr a ubrala trochu česneku, aby se zítra kolegové v práci ode mne neodvraceli 😁 Krém tím hodně připomínal tzaztiki 😍 Klidně by místo žervé mohl být jemný tvaroh nebo řecký jogurt. Výbornou lehkou večeři jsme měli, palec nahoru 🙂