Okurkový salát s kozím sýrem
30 min.
Ingredience
- 150gramůCibule červená
- 4lžíceOcet kvasný lihový
- 6lžicVývar z hovězích kostí
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr kozí
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusOkurka salátová
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Ocet vlijeme do vývaru, krátce povaříme, poté v něm spaříme (asi 3 minuty) připravenou cibuli. Slijeme a vývar ponecháme stranou.
- 2Omytou okurku rozpůlíme a nakrájíme podélně na tenké plátky. Očištěné žampiony opláchneme a rozkrojíme na poloviny. Salátové listy omyjeme a natrháme na kousky, kozí sýr pokrájíme na plátky.
- 3Octový vývar osolíme a opepříme, Přidáme olej a nasekanou pažitku.
- 4Všechny připravené přísady upravíme na talíře a přelijeme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.