Okurkový salát se smetanou a jogurtem
30 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůŘecký jogurt
- 1kusCitrony
- 5stroužkůČesnek
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 10gramůMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
38 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Salátovou ourku omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Do misky vlijeme smetanu, přidáme sůl, zamícháme. Ke smetaně vmícháme jogurt, potom olej a mícháme tak dlouho, aby se spojil olej s jogurtem i smetanou. Vmícháme prolisovaný česnek a připravenou okurku, podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, trochou octa, salát zamícháme.
- 2Hotový salát udržujeme v lednici, před podáváním porce ozdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.