Okurkový salát se smetanou a jogurtem

30 min.
Řecko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
38 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátovou ourku omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Do misky vlijeme smetanu, přidáme sůl, zamícháme. Ke smetaně vmícháme jogurt, potom olej a mícháme tak dlouho, aby se spojil olej s jogurtem i smetanou. Vmícháme prolisovaný česnek a připravenou okurku, podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, trochou octa, salát zamícháme.
  • 2
    Hotový salát udržujeme v lednici, před podáváním porce ozdobíme mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.