Okurky plněné ochucenou rýží
80 min.
Ingredience
- 4kusyOkurka salátová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRýže loupaná
- 5kusůCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůStrouhanka
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 0,5litrVývar drůbeží
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1hrstBazalka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Okurky důkladně omyjeme, rozpůlíme, částečně vydlabeme.
- 2V hrnci uvaříme v dostatečném množství osolené vody rýži - nejprve ji vaříme 20 minut přikrytou pokličkou, pak 5 minut odkrytou.
- 3Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na jemno. V míse je smícháme s rýží, vejci a strouhankou. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a vložíme do vydlabaných okurek, které naskládáme do zapékací žáruvzdorné mísy. Podlijeme vývarem, přikryjeme a přikryté dusíme 30 až 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Následně okurky z mísy vyndáme a uložíme do tepla, do vývaru vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme bazalkou, krátce povaříme.
- 4Okurky podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.