Okurky plněné ochucenou rýží

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky důkladně omyjeme, rozpůlíme, částečně vydlabeme.
  • 2
    V hrnci uvaříme v dostatečném množství osolené vody rýži - nejprve ji vaříme 20 minut přikrytou pokličkou, pak 5 minut odkrytou.
  • 3
    Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na jemno. V míse je smícháme s rýží, vejci a strouhankou. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a vložíme do vydlabaných okurek, které naskládáme do zapékací žáruvzdorné mísy. Podlijeme vývarem, přikryjeme a přikryté dusíme 30 až 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Následně okurky z mísy vyndáme a uložíme do tepla, do vývaru vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme bazalkou, krátce povaříme.
  • 4
    Okurky podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.