Olihně s mangoldem
75 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 60gramůCeler řapíkatý
- 100gramůPórek
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůOlihně
- 9gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
- 400gramůRajčata
- Na mangold
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, řapíky celeru, pórek a česnek. Mícháme a opékáme na mírném ohni, až zelenina změkne. Vložíme čisté olihně, pokrájené na proužky, sůl, pepř, ještě pár minut orestujeme. Podlijeme vínem, zvolna dusíme 15 minut. Vmícháme čtvrtky rajčat a dusíme dalších 5 minut, odstavíme, zakryjeme, uchováme teplé.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z listů mangoldu otrháme řapíky, vhodíme do vroucí vody. Vaříme 5 minut, potom přidáme natrhané zbytky listů, odstavíme. Mangold scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpálíme olivový olej, vložíme nasekaný česnek, chilli papričku a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme okapaný mangold, za stálého míchání opékáme, až budou řapíky měkké. Osolíme, opepříme, rozdělíme na jednotlivé talíře, doplníme olihněmi se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.