Olihně s rajčaty
90 min.
Ingredience
- 1kilogramOlihně
- 350gramůRajčata
- 4lžícePetržel - nať
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 3kusyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Olihně důkladně očistíme a omyjeme, hlavu s chapadly odřežeme a odstraníme vnitřní průhlednou kost. Znovu těla olihní omyjeme a nakrájíme na kroužky silné asi 1 cm.
- 2Omytá spařená rajčata nakrájíme na malé kostky. Česnek a opláchnutou zelenou petržel nakrájíme nadrobno.
- 3V hlubší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova kroužky olihní, přidáme pokrájená rajčata, česnek a petržel, vše krátce restujeme, přilijeme 2 dl bílého vína, osolíme a opepříme podle chuti a pod pokličkou dusíme přibližně 40 minut do změknutí masa.
- 4Olihně s rajčaty servírujeme horké, ozdobené plátky citronu. Podáváme k nim bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.