Olihně s rajčaty

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihně důkladně očistíme a omyjeme, hlavu s chapadly odřežeme a odstraníme vnitřní průhlednou kost. Znovu těla olihní omyjeme a nakrájíme na kroužky silné asi 1 cm.
  • 2
    Omytá spařená rajčata nakrájíme na malé kostky. Česnek a opláchnutou zelenou petržel nakrájíme nadrobno.
  • 3
    V hlubší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova kroužky olihní, přidáme pokrájená rajčata, česnek a petržel, vše krátce restujeme, přilijeme 2 dl bílého vína, osolíme a opepříme podle chuti a pod pokličkou dusíme přibližně 40 minut do změknutí masa.
  • 4
    Olihně s rajčaty servírujeme horké, ozdobené plátky citronu. Podáváme k nim bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.