Olihně smažené s citronem
18 min.
Ingredience
- 100gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůChilli paprička
- 6stroužkůČesnek
- 120gramůChléb slunečnicový
- 800gramůOlihně
- 80gramůCitrony
- 40gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
870 mg
Postup přípravy
- 1Chilli papričky nařízneme, vyškrábneme semínka, jinak je necháme vcelku, česnek neloupeme, jen ho trochu rozmáčkneme, starší chléb natrháme na malé kousky, citrony nakrájíme na plátky, menší vykuchané olihně omyjeme, tělíčka necháme vcelku, jen odkrojíme celá chapadla.
- 2V pánvi rozehřejeme dvě třetiny oleje, přidáme chilli papričky, česnek a kousky chleba a smažíme, dokud nebude chléb křupavý. Děrovanou lžící vše vyndáme a položíme na papírovou utěrku.
- 3Do pánve přilijeme zbytek oleje, přiložíme olihně, chapadla, plátky citronu, olihně osolíme, opepříme a smažíme asi 5 minut. Olihně obracíme, aby zezlátly ze všech stran.
- 4Olihně s citronem upravíme na talíře a posypeme kousky chleba s papričkou a posekanou čerstvou petrželkou. Česnek můžeme vyhodit nebo oloupat a sníst.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.