Olivový chléb

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, droždí, soli a vlažné vody vypracujeme pevné těsto. Necháme je přikryté vykynout na teplém místě.
  • 2
    Z těsta vyválíme dvě placky, jedna placka musí být o něco větší. Větší placku položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto obložíme rozpůlenými a vypeckovanými olivami, okořeníme oreganem a opepříme. Přiklopíme druhou plackou a okraje přitiskneme. Povrch potřeme olivovým olejem a na několika místech propíchneme vidličkou. Necháme kynout ještě 30 minut.
  • 3
    Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.