Olivový chléb
50 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 100gramůOlivy nakládané
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1baleníDroždí sušené
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, droždí, soli a vlažné vody vypracujeme pevné těsto. Necháme je přikryté vykynout na teplém místě.
- 2Z těsta vyválíme dvě placky, jedna placka musí být o něco větší. Větší placku položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto obložíme rozpůlenými a vypeckovanými olivami, okořeníme oreganem a opepříme. Přiklopíme druhou plackou a okraje přitiskneme. Povrch potřeme olivovým olejem a na několika místech propíchneme vidličkou. Necháme kynout ještě 30 minut.
- 3Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.