Olivový koláč s rajčaty
65 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata
- 140gramůProtlak rajčatový
- 20gramůBazalka
- 1lžičkaCukr krupice
- 125gramůMozzarella
- 90gramůOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- MAKOVÝ KORPUS
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 90gramůMák - semena
- 1lžíceCukr třtinový
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Makový korpus: V robotu zpracujeme mouku, máslo, mák, cukr, sůl a pepř na drobenku. Robot vypneme, přidáme vodu a zapneme opět robot, až je ze směsi koule. Lehce těsto prohněteme a vyválíme korpus.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a 3–5 minut je smažíme. Přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, polovinu bazalky a cukr. Podle chuti okořeníme. Podusíme 5–7 minut, až náplň zhoustne. Směs necháme trochu vychladnout.
- 3Koláčový korpus pečeme 15 minut v troubě na 220 °C. Na dno korpusu rozestřeme rajčatovou náplň, posypeme ji sýrem a olivami a pečeme 15–20 minut. Podáváme horký nebo studený, posypaný bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.