Olivový salát s tuňákem a vejci
17 min.
Ingredience
- 120mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOcet vinný
- 120gramůFazole černé
- 4kusyRajčata
- 200gramůTuňák v oleji
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůZelí hlávkové bílé
- 4kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5šálekOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme olej, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a promícháním vytvoříme zálivku.
- 2Fazolky na polovinu vaříme v osolené vodě 2 minuty doměkka. Pak je scedíme. Nakrouhané zelí smícháme s plátky okurky, čtvrtkami rajčat a fazolkami.
- 3Tuňáka rozebereme na menší kousky, ančovičky nakrájíme na kousky, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky.
- 4K salátu přidáme ančovičky, tuňáka, vejce, olivy a zálivku. Promícháme ho a podáváme s bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.