Olomoucké tvarůžky v bramboráku
50 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 8stroužkůČesnek
- 2lžíceMajoránka
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 7lžicMouka polohrubá
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 300gramůSýr Tvarůžky
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 0,5litrOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
79 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
238 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nastrouháme na struhadle do větší mísy. Přidáme majoránku, smetanu, sůl a pepř. Žloutky dobře promícháme s prolisovaným česnekem a vlijeme do bramborové směsi, přisypeme mouku a vše smícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do surovin v míse.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, naběračkou naléváme těsto a smažíme, ale jen z jedné strany. Přesně stejně usmažíme další bramborák. Pečeme až do spotřebování připraveného těsta.
- 3Sýr a tvarůžky nastrouháme na širším struhadle. Vezmeme jeden bramborák, na neopečenou stranu dáme nastrouhaný sýr s tvarůžky a přikryjeme druhým bramborákem, opět s neopečenou stranou. Spojené a naplněné bramboráky trochu přimáčkneme k sobě, aby zůstaly lépe spojené a dáme do fritézy dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.