Olomoucké tvarůžky v bramboráku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
79 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
238 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nastrouháme na struhadle do větší mísy. Přidáme majoránku, smetanu, sůl a pepř. Žloutky dobře promícháme s prolisovaným česnekem a vlijeme do bramborové směsi, přisypeme mouku a vše smícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do surovin v míse.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, naběračkou naléváme těsto a smažíme, ale jen z jedné strany. Přesně stejně usmažíme další bramborák. Pečeme až do spotřebování připraveného těsta.
  • 3
    Sýr a tvarůžky nastrouháme na širším struhadle. Vezmeme jeden bramborák, na neopečenou stranu dáme nastrouhaný sýr s tvarůžky a přikryjeme druhým bramborákem, opět s neopečenou stranou. Spojené a naplněné bramboráky trochu přimáčkneme k sobě, aby zůstaly lépe spojené a dáme do fritézy dopéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.