Omáčka Amatriciana s Bucatiny
40 min.
Ingredience
- 230gramůCibule
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny Bucatini
- 4lžícePetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSlanina vepřová
- 6kusůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibule rozpůlíme a nakrájíme na proužky, česnek jemně nasekáme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Z rajčat vykrojíme stonky a ponoříme je do vařící vody. Vybereme je odpěňovačkou, ochladíme studenou vodou a oloupeme.
- 2Oloupaná rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme rovněž na proužky. Cibuli a slaninu opečeme na olivovém oleji a přidáme konzervovaná rajčata. Mírně vaříme asi 15 minut, potom přidáme proužky čerstvých rajčat, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Slijeme a trochu vody si ponecháme. Těstoviny promícháme s cibulovou omáčkou, přidáme několik lžic vody, ve které se těstoviny vařily, a zjemníme nasekanou petrželkou. Upravíme na talíře a posypeme nasekaným vejcem a parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.