Omáčka k vařenému jazyku

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme. Cibuli dáme do kastrůlku na rozpálený olej a smažíme ji dohněda. Přidáme nakrájený česnek, promícháme a ihned zasypeme moukou. Zamícháme a tak připravíme hnědou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme citronovou kůru, chvilku povaříme. Potom omáčku přelijeme přes cedník.
  • 2
    Scezenou omáčku dáme opět do kastrůlku, přidáme marmeládu, rozinky, nakrájené ořechy a hroznové víno. Podle vlastní chutě okořeníme solí, pepřem, pár minut povaříme a stáhneme ze sporáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.