Omáčka k vařenému jazyku
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 7decilitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyCitronová kůra
- 50gramůOřechy vlašské
- 3lžíceMarmeláda pomerančová
- 100gramůRozinky bílé
- 150gramůHroznové víno
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme. Cibuli dáme do kastrůlku na rozpálený olej a smažíme ji dohněda. Přidáme nakrájený česnek, promícháme a ihned zasypeme moukou. Zamícháme a tak připravíme hnědou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme citronovou kůru, chvilku povaříme. Potom omáčku přelijeme přes cedník.
- 2Scezenou omáčku dáme opět do kastrůlku, přidáme marmeládu, rozinky, nakrájené ořechy a hroznové víno. Podle vlastní chutě okořeníme solí, pepřem, pár minut povaříme a stáhneme ze sporáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.