Omáčka máslová s oříšky a čočkou

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
33 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme v pánvi polovinu másla a osmažíme na něm nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme zeleninový vývar a čočku. Přivedeme k varu a necháme vařit 30 minut bez pokličky, dokud čočka nezměkne. Poté čočku přecedíme.
  • 2
    V menší pánvi rozpustíme zbývající máslo. Přidáme piniová semínka a mandle a za častého míchání smažíme do zlatova, poté sundáme pánvičku z ohně.
  • 3
    Pokud nám zbyla čočka, mandle, máslo a piniová semínka, dáme vše do mixéru, přidáme mletý koriandr, zázvor, kmín a mixujeme do hladka.
  • 4
    Osolíme, opepříme a ozdobíme koriandrem.
  • 5
    Podáváme s kusy syrové zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.