Omáčka máslová s oříšky a čočkou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 90gramůČočka červená
- 3decilitryVývar zeleninový
- 60gramůMandle
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůOříšky piniové
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
33 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme v pánvi polovinu másla a osmažíme na něm nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme zeleninový vývar a čočku. Přivedeme k varu a necháme vařit 30 minut bez pokličky, dokud čočka nezměkne. Poté čočku přecedíme.
- 2V menší pánvi rozpustíme zbývající máslo. Přidáme piniová semínka a mandle a za častého míchání smažíme do zlatova, poté sundáme pánvičku z ohně.
- 3Pokud nám zbyla čočka, mandle, máslo a piniová semínka, dáme vše do mixéru, přidáme mletý koriandr, zázvor, kmín a mixujeme do hladka.
- 4Osolíme, opepříme a ozdobíme koriandrem.
- 5Podáváme s kusy syrové zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.