Omáčka rajčatová
115 min.
Ingredience
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 150gramůRajčata
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 140gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, poté zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu a mírném ohni vaříme asi hodinu. Následně omáčku přecedíme.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu krájíme na drobné kostičky, krátce je podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.