Omáčka s nivou
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyCibulka jarní
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžíceBrandy
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMandle
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mandle chvilku blanšírujeme ve vroucí vodě, poté je zbavíme slupky a nasekáme.
- 2V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku na něm orestujeme. Přidáme bílé víno, brandy a přivedeme k varu. Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a 10 minut povaříme. Přimícháme smetanu a ještě 5 minut vaříme.
- 3Nasekané mandle s nivou vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši, kterou vmícháme do omáčky. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.