Omáčka s nivou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mandle chvilku blanšírujeme ve vroucí vodě, poté je zbavíme slupky a nasekáme.
  • 2
    V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku na něm orestujeme. Přidáme bílé víno, brandy a přivedeme k varu. Poté přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a 10 minut povaříme. Přimícháme smetanu a ještě 5 minut vaříme.
  • 3
    Nasekané mandle s nivou vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši, kterou vmícháme do omáčky. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.