Omáčka z červeného vína
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 100gramůHovězí maso mleté
- 500mililitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 75gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 400gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí maso důkladně opečeme na horkém oleji. Oloupeme cibuli a česnek, očistíme zeleninu, vše nakrájíme na velmi drobné kousky. Přidáme je k masu spolu s rajským protlakem a znovu řádně opečeme. Přilijeme červené víno, ochutíme bobkovým listem a hřebíčkem a necháme v nezakryté nádobě vařit 15-20 minut. Scedíme, ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme vločky studeného másla. Jakmile se omáčka spojí, nesmí se již znovu vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.