Omáčka z Hermelínu

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
320 mg
Cukr
29 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do jíšky vmícháme na kostičky nakrájený sýr a když se rozpustí, postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 10 minut a odstavíme z plotny. Do omáčky přidáme kmín, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku a petrželku. Omáčku podáváme k různým druhům vařených těstovin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.