Omáčka z Hermelínu
25 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaPažitka
- 120gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
320 mg
Cukr
29 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do jíšky vmícháme na kostičky nakrájený sýr a když se rozpustí, postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 10 minut a odstavíme z plotny. Do omáčky přidáme kmín, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku a petrželku. Omáčku podáváme k různým druhům vařených těstovin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.