Omáčka z lilku

50 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme, osušíme rozpůlíme a naskládáme na plech. Česnek oloupeme a přidáme k lilku. Zeleninu dobře pokapeme olejem, vložíme do horké trouby, kde necháme při 200 stupňové teplotě péct přibližně 30 minut.
  • 2
    Upečené lilky lžící vydlabeme, dáme do misky, přidáme opečený česnek a mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Do kaše podle potřeby přilijeme olej, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme také vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.