Omáčka z mořských plodů se špagetami
65 min.
Ingredience
- 225gramůŠpagety
- 2lžíceOlej olivový
- 3decilitryVývar drůbeží
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusKvěták
- 2kusyMrkev kořen
- 115gramůHrášek
- 1kusCibule
- 225gramůCuketa
- 1stroužekČesnek
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžícePetržel - nať
- 25gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme lžíci olivového oleje a špagety a vaříme, dokud nezměknou. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme zbytkem olivového oleje, zakryjeme pokličkou a udržujeme teplé.
- 2K varu přivedeme v hrnci drůbeží vývar s citronovou šťávou. Přidáme na růžičky rozebraný květák a pokrájenou mrkev a 4 minuty vaříme. Vyndáme zeleninu a dáme ji stranou. Do pánve dáme hrachové lusky a minutu smažíme. Poté dáme stranou k ostatní zelenině.
- 3Rozehřejeme v pánvi polovinu másla, přidáme pokrájenou cibuli a cuketu a 3 minuty smažíme. Přidáme rozetřený česnek a krevety a další 3 minuty smažíme.
- 4Do směsi přimícháme zeleninu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme zbylé máslo.
- 5Špagety přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou, parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.