Omáčka z petrželky a kerblíku
40 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 8gramůKerblík
- 8gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 30gramůBešamel
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
345 mg
Cukr
569 mg
Postup přípravy
- 1Na másle opečeme nasekanou petrželku a kerblík. Vše zalijeme hovězím vývarem, vínem a smetanou. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne. Omáčku zahustíme bešamelem. Nakonec dle chuti přidáme sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.