Omáčka z rajčat a chilli papriček
30 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 3kusyChilli paprička zelená
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
73 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si vroucí vodu, krátce do ní ponoříme omytá rajčata, která předtím nařízneme ostrým nožem na kříž. Ihned je zase zchladíme, oloupeme slupku a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Chilli papričky omyjeme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánev dáme olej, rozehřejeme a lehce osmahneme cibuli s česnekem. Ihned přidáme nakrájená rajčata a chilli papričky. Promícháme.
- 3Přidáme silný drůbeží vývar, ochutíme solí a pepřem. Sejmeme z ohně a rozmixujeme ručním mixérem.
- 4Zelené bylinky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme. Několik lístečků petržele dáme stranou na ozdobu. Zbytek nasekáme najemno. Bylinky vmícháme do omáčky.
- 5Omáčku necháme asi 5 minut odpočinout. Podáváme s bagetkami nebo jiným vhodným pečivem a na talíři dozdobíme lístky petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.