Omáčka ze šalvěje

47 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na polovině másla. Přidáme pokrájenou šalvěj, svazek bylinek a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a povaříme dalších 15 minut.
  • 2
    Zbylé máslo rozpustíme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. Jíšku vmícháme do omáčky.
  • 3
    Přidáme pokrájená rajčata a sekanou petržel, osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.