Omáčka ze šalvěje
47 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 200mililitrůVíno bílé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůRajčata
- 6gramůPetržel - nať
- 400mililitrůVývar telecí
- 10mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na polovině másla. Přidáme pokrájenou šalvěj, svazek bylinek a víno. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Přilijeme vývar a protlak a povaříme dalších 15 minut.
- 2Zbylé máslo rozpustíme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. Jíšku vmícháme do omáčky.
- 3Přidáme pokrájená rajčata a sekanou petržel, osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.