Omeleta s játry a houbami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
261 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou.
  • 2
    Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
  • 4
    V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
  • 5
    Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty.
  • 6
    Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.