Omeleta s játry a houbami
45 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno Marsala
- 1špetkaSůl
- 220gramůJátra vepřová
- 2lžíceOlej stolní
- 60gramůLišky čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 80gramůHříbky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůSýr Parmezán
- 1hrstPetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
261 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou.
- 2Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky.
- 3V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
- 4V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
- 5Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty.
- 6Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.