Omeleta s krevetami a bramborovými plátky
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůPetržel - nať
- 300gramůBrambory
- 0,5decilitrOlej olivový
- 150gramůMoravské uzené maso
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1588 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
104 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory a nakrájíme na tenké plátky, osušíme v utěrce a osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Krevety vhodíme do vroucí vody, povaříme 3 minuty, zcedíme, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi na trošce oleje orestujeme uzené, přidáme krevety a brambory, zalijeme rozšlehanými vejci s nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Osmažíme po obou stranách dozlatova, podáváme např. se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.