Omeleta s omáčkou
60 min.
Ingredience
- 50gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 45gramůKedlubna
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 170mililitrůGranule dashi
- 1lžíceSójová pasta Miso
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 3kusyVejce slepičí
- 4kusyShiitake houby
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaZázvor celý
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůLosos - filety
- 2lžíceOlej sezamový
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Omáčka
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno Saké
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 60mililitrůProtlak rajčatový
- 1lžíceOcet rýžový
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy dáme mouku, škrob a prášek do pečiva. V jiné misce smícháme dashi, miso a mirin. Do misky s moukou dáme vejce a směs z dashi. Propracujeme tak, aby vzniklo těstíčko. Potom přidáme nakrájené proužky kedlubny, houby, šalotku, zázvor, kousky lososa, krevety, osolíme a vše dobře promícháme.
- 2Do větší pánve nalijeme oba druhy oleje a rozpálíme. Naběračkou nabereme směs a rozlijeme na pánev, tak aby nám vznikla omeleta. Pečeme z obou stran asi 5 minut. Takto postupujeme i u dalších omelet.
- 3V menšim hrnci smícháme rajčatový protlak, sójovou omáčku, saké, mirin, cukr, ocet, mletý zázvor, prolisovaný česnek a hořčici. Přidáme 3 lžíce vody a na plotně privedeme k varu. Necháme povařit asi 10-12 minut.
- 4Smažené omelety potřeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.