Omeleta s omáčkou

60 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
15 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší mísy dáme mouku, škrob a prášek do pečiva. V jiné misce smícháme dashi, miso a mirin. Do misky s moukou dáme vejce a směs z dashi. Propracujeme tak, aby vzniklo těstíčko. Potom přidáme nakrájené proužky kedlubny, houby, šalotku, zázvor, kousky lososa, krevety, osolíme a vše dobře promícháme.
  • 2
    Do větší pánve nalijeme oba druhy oleje a rozpálíme. Naběračkou nabereme směs a rozlijeme na pánev, tak aby nám vznikla omeleta. Pečeme z obou stran asi 5 minut. Takto postupujeme i u dalších omelet.
  • 3
    V menšim hrnci smícháme rajčatový protlak, sójovou omáčku, saké, mirin, cukr, ocet, mletý zázvor, prolisovaný česnek a hořčici. Přidáme 3 lžíce vody a na plotně privedeme k varu. Necháme povařit asi 10-12 minut.
  • 4
    Smažené omelety potřeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.