Omeleta s rýží a šunkou
45 min.
Ingredience
- 60gramůRýže loupaná
- 125mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceOlej olivový
- 6kusůVejce slepičí
- 125gramůŠunka dušená
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
675 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme ve 120 ml osolené vody, dokud se nevsákne všechna tekutina (asi 20 minut).
- 2Vejce rozšleháme a vmícháme do nich uvařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
- 3Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vlijeme připravená vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a omeletu upečeme po druhé straně.
- 4Upečenou omeletu rozkrájíme na porce a podáváme s dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.