Omeleta se slaninou
20 min.
Ingredience
- 15gramůKerblík
- 15gramůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůAnglická slanina
- 180gramůChléb pšeničný (bílý)
- 6kusůVejce slepičí
- 15gramůPažitka
- 15gramůPetržel kudrnka
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Posekáme nadrobno pažitku, petrželku, kerblík a jarní cibulku.
- 2Vejce metlou v misce rozšleháme, osolíme, opepříme a vmícháme do nich bylinky. Vejce vlijeme do pánve, kde jsme rozpustili máslo. Omeletu usmažíme dozlatova po obou stranách.
- 3Anglickou slaninu nakrájíme na slabé proužky, na pánvi je zprudka opražíme a poklademe na povrch omelety.
- 4Podáváme jako vydatnou snídani s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.